Projecten & Diensten / 9 november 2015

100ste melding bij Buurtbemiddeling Velsen!

IJMUIDEN – Maandag 9 november is de 100ste melding van 2015 geregistreerd. In veel gevallen kan buurtbemiddeling helpen een overlastsituatie bespreekbaar te maken en de buren ondersteunen bij het vinden van oplossingen.

De meest voorkomende overlast is geluidsoverlast van personen of apparaten. Maar ook verschillende opvattingen over rommel of het onderhoud van bomen en tuin kunnen voor een conflict zorgen. U heeft zelf al geprobeerd het bij de buren bespreekbaar te maken, maar dat heeft het probleem niet opgelost. De bemiddelaars van Buurtbemiddeling helpen u om er samen met uw buren wel weer uit te komen.

De bemiddelaars luisteren naar beide partijen zonder een oordeel te geven. Zij maken eerst een afspraak met de melder voor een gesprek, vervolgens gaan zij bij de andere partij langs om ook zijn/haar kant van het verhaal te horen. Als beide partijen daarmee instemmen volgt er een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. De bemiddelaars zorgen ervoor dat het gesprek goed verloopt. Beide partijen proberen aanvaardbare afspraken met elkaar te maken.

Kijk voor meer informatie eens op de Facebookpagina of website van Buurtbemiddeling Velsen, ook voor tips hoe u zelf overlast bespreekbaar kunt maken.Wanneer u overlast ervaart van uw buren kunt u zelf een melding doen bij Buurtbemiddeling Velsen via T. 0255 – 548 520 of info@buurtbemiddelingvelsen.nl. Regelmatig worden ook mensen door de wooncorporaties, politie of gemeente doorverwezen naar Buurtbemiddeling.

De inzet van Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van Velsen.


Trefwoorden:  Buurtbemiddeling Velsen

Bookmark and Share
Vorig bericht
Hallo wereld!
Volgend bericht
Kent u iemand die wel een Opkikkertje kan gebruiken?
Mogelijk ook interessant