5 mei viering in Wijkcentrum de Stek groot succes

Het weer zat mee, de mensen waren goed gemutst en er waren diversen activiteiten georganiseerd in en om Wijkcentrum de Stek van Welzijn Velsen om Bevrijdingsdag te vieren. Aan het aantal bezoekers lag het niet, de Velsen-Noorders hadden zin in een feestje.

De dag startte met een lezing van John Rutte en Fred Schweitzer, zij vertelde boeiende verhalen over de oorlog en Velsen-Noord en zij lieten attributen uit de oorlog zien. Daarna was er een lunch met 70 buurtbewoners, jong en oud, waar de bevrijdingssoep, gesponsord door het 4/5 mei comité werd geserveerd met pannenkoeken die gebakken waren door enthousiaste vrijwilligers.

Na de lunch gingen binnen de voetjes van de vloer met Cock Zwanenburg en buiten starten de kinderactiviteiten. Tot slot, waar iedereen had op gewacht, kwam het konvooi met voertuigen uit de oorlog. Zwaaiend met vlaggetjes stonden de buurtbewoners, en de bezoekers van de Stek, jong en oud, het konvooi op te wachten. Wat een vrolijk onthaal voor het konvooi die mogelijk werd gemaakt door het 4/5 mei comité. Iedereen mocht op de foto met deze prachtige voertuigen. En zo kwam er een einde een prachtige dag die wij mogen vieren in vrijheid!


Trefwoorden:  bevrijdingsdag de stek velsen welzijn wijkcentrum

Bookmark and Share
Vorig bericht
Programma IJmuiden wat vertel je me nou? 28 april
Volgend bericht
PROGRAMMA IJMUIDEN WAT VERTEL JE ME NOU? 19 mei
Mogelijk ook interessant