Buurtbemiddeling Velsen nu ook per telefoon

Buurtbemiddeling Velsen (onderdeel van Stichting Welzijn Velsen) bemiddelt tijdens de coronatijd telefonisch in burenconflicten. De vrijwillige bemiddelaars van Buurtbemiddeling Velsen hebben daarvoor een speciale opleiding gevolgd.

Heel veel mensen werken in deze tijd thuis en dat kan een uitdaging zijn. Het is moeilijk om je af te sluiten van het geluid van spelende kinderen of een klussende buurman, terwijl het werk wel doorgaat. Dan liggen irritaties op de loer.

Buurtbemiddeling Velsen heeft zich de afgelopen weken toegelegd op bemiddeling op afstand.

“Met het hele team bemiddelaars hebben we een speciale cursus gevolgd om ook op afstand de benodigde hulp te kunnen bieden bij oplopende irritaties en burenconflicten. We komen dus niet bij de mensen thuis, maar staan de mensen telefonisch te woord.”, aldus coördinator Martine Heeremans. “Soms gaat het om al langer lopende conflicten, die nu uit de hand dreigen te lopen. In eerste instantie was iedereen begripvol en behulpzaam, maar nu de maatregelen langer duren, is de harde muziek van de buurvrouw toch heel vervelend. Of de stampende kindervoetjes in het huis boven je.  Als je er zelf niet uitkomt met de buren, neem dan contact met ons op. We proberen hoe dan ook te helpen”.

Buurtbemiddeling Velsen
Buurtbemiddeling Velsen is onderdeel van Stichting Welzijn Velsen. Buurtbemiddeling Velsen is er voor alle inwoners van Velsen die een (dreigend) conflict met hun buren hebben en hier graag iets aan willen doen. Buurtbemiddeling is bereikbaar op telefoonnummer 0255-548570 of via e-mail info@buurtbemiddelingvelsen.nl.

Buurtbemiddeling Velsen bestaat uit een groep van 20 getrainde vrijwilligers, die ondersteuning biedt aan alle inwoners van de gemeente bij het oplossen van conflicten tussen buren.


Trefwoorden:  burenruzie Buurtbemiddeling Velsen telefoon

Bookmark and Share
Vorig bericht
Tulpenopsteker voor ouderen
Volgend bericht
SWV stuurt draaiorgel langs meerdere locaties in Velsen
Mogelijk ook interessant