Projecten & Diensten / 11 februari 2019

Deelnemers Onbenutte Kansen behalen EVC-certificaat

7 deelnemers van het project OK (onbenutte Kansen) bij Stichting Welzijn Velsen hebben met succes hun EVC certificaat gehaald!

EVC staat voor eerder verworven competenties. De training bestaat uit het aanleren en uitwerken van 10 vaardigheden die mensen nodig hebben op de werkvloer. Voorbeelden van vaardigheden zijn: plannen, op tijd komen, afspraken nakomen en samenwerken. De training  geeft inzicht in eigen vaardigheden, persoonlijkheid, kennis en doet het zelfvertrouwen groeien. De cursus is in oktober 2018 van start gegaan en bestond uit 10 bijeenkomsten met huiswerk.

Het doel van het project is dat deelnemers als vrijwilliger gaan werken of dat zij vanuit vrijwilligerswerk doorgroeien naar betaald werk. De cursus is bestemd voor mensen die een bijstandsuitkering hebben en die op verzoek van zichzelf of de Gemeente worden doorgestuurd naar het OK-project van Welzijn Velsen om mee te gaan doen en van betekenis te zijn in de huidige maatschappij. Alle cursisten hebben een vrijwilligersbaan (behaald) en een aantal  gaan door voor betaald werk.

Het was ontzettend mooi om te zien dat deelnemers die in eerste instantie wat terughoudend waren steeds enthousiaster werden. Door de groepsdynamiek en het bewustwordingsproces kregen de deelnemers meer inzicht in eigen kunnen. Deelnemers bloeiden op en maakten een ontwikkeling door van groei en vonden meer zingeving in hun vrijwillige werkzaamheden.

Ook interesse?
Als u ook interesse heeft in een dergelijke cursus kunt u contact opnemen met:
De Gemeente, Sociale Zaken en/of Stichting Welzijn Velsen/ Coördinator OK-project Mevr. Ans Keet:
Telefoon: 0255-548549Bookmark and Share
Vorig bericht
Hulp bij invullen belastingaangifte aan huis
Volgend bericht
IJmuiden wat vertel je me nou?