Activiteiten / 7 maart 2019

Facelift buitenterrein De Dwarsligger

Het buitenterrein naast buurtcentrum De Dwarsligger krijgt een facelift dankzij een burgerinitiatief en donaties vanuit verschillende hoeken. Actieve wijkbewoonster Carrie Nupoort krijgt hulp van een groepje vrijwilligers onder wie de jonge Ben Oorthuis. Samen hebben zij het plan, dat in 2018 ontstond, verder vorm gegeven en Ben heeft het uitgewerkt.

Er komen moestuinbakken waarin groenten en kruiden gekweekt worden. Onder de bomen komen fitnesstoestellen die speciaal geschikt zijn voor buitengebruik. Voor volleybal- en badminton worden palen in de grond gezet en komt een net beschikbaar. De oude verwaarloosde voetbaldoeltjes worden vervangen. Het geheel wordt verfraaid met nieuwe beplanting en opgeknapte bankjes. Inmiddels is een speciaal tegelpad aangelegd voor mensen die slecht ter been zijn. Het terrein wordt zo omgetoverd in een activerende buitenplaats voor bezoekers van dagcentrum De Zeestroom, voor scholieren en voor alle wijkbewoners. Op die manier kunnen meer mensen elkaar ontmoeten en samen iets ondernemen.

Het project wordt mogelijk gemaakt met donaties van het lokale GIDS (Gezondheid In De Stad), het Oranjefonds en rederij Vrolijk en ondersteund door Stichting Welzijn Velsen. Het streven is om het terrein eind mei feestelijk te openen voor gebruik.

Sterke handen, armen en schouders zijn meer dan welkom!

Voor contact: Carrie Nupoort of Jos Bisschop via 0255-512725 of josbisschop@welzijnvelsen.nl.Bookmark and Share
Vorig bericht
Internationale Vrouwendag viering in De Stek
Volgend bericht
Laatste 'Filmavond voor Vrouwen' dit seizoen