Projecten & Diensten / 11 februari 2019

Hulp bij invullen belastingaangifte aan huis

Vindt u het moeilijk om zelf uw belastingaangifte te doen?

Bij Wonenplus Velsen kunt u gebruik maken van het Team Belastingaangifte. Het Team Belastingaangifte is een groep deskundige vrijwilligers, die bij u thuis assistentie verleent bij het invullen van uw belastingaangifte. Zij doen dit op afspraak bij u thuis.

De gekwalificeerde belastingvrijwilligers nemen eerst de tijd kennis te maken want het gaat immers over heel persoonlijke zaken. De belastinghulp van Wonenplus is voor ouderen en mensen met een beperking, die een inkomen hebben uit de AOW met eventueel een klein pensioen of voor mensen die een uitkering hebben van het UWV/of uit de participatiewet.

Let op! Velen krijgen bericht van de belastingdienst, dat het invullen van het belastingformulier niet meer nodig is. Het is echter aan te raden tóch aangifte te doen als u extra zorgkosten heeft gemaakt!

Lid van Wonenplus Velsen
Om gebruik te kunnen maken van de belastinghulp van Wonenplus is het noodzakelijk lid te zijn of te worden van Wonenplus Velsen. Afhankelijk van uw woonsituatie kost dit op jaarbasis €10,- of €20,-. Het verschil in het abonnementsgeld heeft te maken met een tegemoetkoming op het abonnement voor huurders van de Woningcorporaties in Velsen.

Welke aangifte?
Het gaat om aangiften die betrekking hebben op box 1 (inkomen, buitengewone uitgaven, eigen woning en giften e.d.) en voor box 3 die een (heffingsvrij) vermogen hebben tot € 30.000,-

Tijdig aanmelden
Meld u tijdig aan voor het invullen van het belastingformulier. Als u in maart het ingevulde belastingformulier formulier kunt terugzenden dan is de teruggaaf voor 1 juli. Wordt u in april geholpen dan kan het voorkomen dat de teruggaaf later is. De verplichte aangifte moet voor 1 mei.

Kosten
De kosten van deze dienst zijn: € 15,00 per formulier.

Vragen en aanmelden
Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, bel naar het Meldpunt van Wonenplus Velsen of vul uw verzoek in via de website van Wonenplus Velsen, dan wordt u z.s.m. geholpen, telefoon 0255-518888 en website www.wonenplus-velsen.nl.Bookmark and Share
Vorig bericht
Filmavond voor vrouwen
Volgend bericht
Deelnemers Onbenutte Kansen behalen EVC-certificaat