Buurthuis de Brulboei / 13 februari 2018

IJmuiden, wat vertel je me nou?

Op donderdag 22 februari vindt weer de gezellige filmavond “IJmuiden, wat vertel je me nou?” plaats in buurthuis De Brulboei.
Dan ziet u USS NEW ORLEANS, een film over het nieuwste schip van de Amerikaanse marine. Dit schip van 213 meter lang is in staat om een gehele groep mariniers van 800 man met al hun materiaal aan land te brengen. Hiervoor zijn aan boord Abraham tanks, Hamvees, Landingsvoertuigen, Bulldozers, alles wat nodig is voor een geslaagde landing. Dit alles wordt aan land gebracht door helikopters en twee hovercrafts. Wij volgen de laatste oefening voor het operationeel maken van het schip en kijken op de werf in Pascagouda, Mississippi, waar men hard werkt aan de bouw van meerdere zusterschepen van dit unieke schip, dat drie andere zeebodems vervangt.

Na de pauze gaat u in de film PLANTS ON THE MOVE terug naar de jaren 80 van de vorige eeuw om de reizen te volgen van het toen revolutionaire schip van Wijsmuller, De  Mighty Servant . Dit schip brengt complete fabrieken van Frankrijk naar Amerika en van Japan naar Argentinië.

De eerste film begint om 20.00 uur. Kaarten  a  3,00 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal. Meer weten? Bel 0255-510652.Bookmark and Share
Vorig bericht
Gezondheidsbeurs Velsen groot succes
Volgend bericht
Internationale vrouwendag het Terras