Home / Onbenutte Kansen

Onbenutte Kansen

Bij OK-Velsen kunt u ondersteuning krijgen bij het vinden en behouden van een activiteit, vrijwilligerswerk of betaald werk. Bijvoorbeeld als u graag iets wilt ondernemen, maar niet weet hoe u dit kunt aanpakken of u ziet steeds minder mensen en u zit steeds meer thuis en wilt hulp om hier verandering in aan te brengen!

Bent u bij ons aangemeld dan gaat de trajectbegeleider van OK met u onderzoeken wat u eerder heeft gedaan en wat u in de toekomst zou willen doen. Welke kansen heeft u in het verleden voorbij laten gaan. Welke mogelijkheden zijn er nu. Samen met u worden doelen opgesteld voor de langere en kortere termijn. Onze ervaring is, dat elk mens talenten heeft, die hij of zij kan ontwikkelen. Wij zijn er in gespecialiseerd, u bewust te maken van uw mogelijkheden. Onze deelnemers zijn regelmatig verbaasd over wat zij bereiken.

Als u langere tijd buitenshuis niet actief bent geweest, is het nodig vaardigheden te leren en (werk)ritme op te bouwen, waarmee u zich kunt handhaven op de werkvloer/in de samenleving. Dit geldt net zo voor mensen die langere tijd ziek zijn geweest. Zij moeten hun werkbelasting ook rustig opbouwen en de tijd nemen te wennen op het werk. U kunt uw vaardigheden en ervaring opbouwen in specifieke groepsprojecten van OK-Velsen. Deze vinden plaats in de verschillende buurtcentra en bij externe organisaties in de ouderenzorg en de verkoop.

De meeste OK-deelnemers beginnen bij het mozaïek, samen koken, zwerfvuil of yoga. Daarna stromen mensen meestal door naar het reguliere vrijwilligerswerk waarbij onze deelnemers directe begeleiding krijgen op de werkplek, afhankelijk van de vraag van de OK-deelnemer.

De meeste mensen zijn twee jaar bij ons in traject. In deze periode wordt het steeds duidelijker welke kant u opgaat. Als u stopt bij OK-Velsen heeft u een zinvolle dagbesteding, regulier vrijwilligerswerk of volgt u scholing en.. er zijn deelnemers, die uitzicht hebben op betaald werk of een baan.

Wilt u deelnemen dan is het noodzakelijk, dat de gemeente Velsen of het UWV voor de periode van twee jaar, een traject voor u inkoopt bij OK-Velsen. Ook mensen zonder uitkering kunnen de gemeente vragen of zij kunnen deelnemen. Wilt u informatie aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen u ook vertellen hoe u bij OK in traject kunt komen. Wij geven u graag advies. Bent u bij ons niet op de goede plek dan helpen wij u verder.