Terugkeer Belcirkel in Velsen

Belcirkels zijn al jaren geleden ontstaan. Het gaf mensen een veilig gevoel als er ’s morgens gebeld werd en zij konden vertellen dat zij de nacht weer goed waren doorgekomen. Vooral ouderen en mensen met een kleine familie- of kennissenkring maakten gebruik van deze mogelijkheid. Met de toename van digitale mogelijkheden zijn de belcirkels, waar je alleen een eenvoudige telefoon voor nodig hebt, uit de mode geraakt. Nu in de coronatijd is er opnieuw behoefte aan deze vorm van contact ontstaan. Daarom blaast Stichting Welzijn Velsen de Belcirkel opnieuw leven in.

Wat houdt de Belcirkel in?

Iedere ochtend rond 9 uur belt een vrijwilliger de eerste persoon van de belcirkel. Die belt vervolgens de tweede en dit gaat door tot de laatste in de cirkel de vrijwilliger terugbelt. Neemt iemand niet op, dan komt de vrijwilliger in actie.

Voor wie is de Belcirkel?

De belcirkel is voor iedereen die het fijn vindt als er dagelijks even telefonisch contact is. Deelnemers ervaren dit dagelijkse contact als onmisbaar en het vergroot hun gevoel van veiligheid. Er zijn geen leeftijdscriteria of kosten aan verbonden. Het telefoontje in de ochtend is kort. Er moet immers gebeld worden met de volgende in de cirkel. Het staat deelnemers vrij om later op de dag nog even terug te bellen voor de gezelligheid. Om deelnemers en vrijwilligers beter te leren kennen organiseert Stichting Welzijn Velsen twee keer per jaar een bijeenkomst.

Wilt u meedoen aan de telefooncirkel of vrijwilliger worden mail naar: vanDelft@welzijnvelsen.nl of bel: 0255 510652 (helaas is dit nummer vanwege de lockdown beperkt bereikbaar)Bookmark and Share
Vorig bericht
Coronamaatregelen 4 november 2020
Volgend bericht
Jeugd aan zet!