Activiteiten / 6 oktober 2020

Velsen viert ‘Coming out-weekend’ in Stadsschouwburg Velsen

De wereldwijde COMING OUT DAY gaat niet ongemerkt in Velsen voorbij.

De Coming Out Day staat traditiegetrouw in het teken van de coming out, ofwel het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender, persoon met intersekse conditie, queer, aseksueel, panseksueel of cisgender openlijk voor de seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. De viering sluit aan bij het streven naar een samenleving waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn, waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en waarin iedereen zich veilig voelt.

Vanuit deze gedachte organiseert de gemeente Velsen dit jaar op zaterdag 10 en zondag 11 oktober haar Coming Out Day in samenwerking met de Stadsschouwburg Velsen, Stichting Regenboog Loket, Stichting Welzijn Velsen, COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.

Op zaterdag 10 oktober a.s. wordt de aftrap van het weekend om 14.00 uur verricht met een talkshow. Onder leiding van Netty Struijs krijgt die de vorm van een ‘collegetour’ met drie rolmodellen: Splinter Chabot, Barrie Stevens en de ambassadeur van het Velsense Regenboogloket Youss Belkhrouff.

De talkshow is gratis toegankelijk. Bezoekers dienen hun gratis kaartje wel via de website van de schouwburg te reserveren. Dit toegangskaartje is meteen ook goed als gratis toegang voor de film Rafiki, die na de talkshow om 17.00 uur vertoond wordt. Geef bij het reserveren van je ticket aan als je ook naar de aansluitende film wil!

Geheel in het LHBTI+ thema zijn er de rest van het weekend meer films te zien die in al hun diversiteit tonen hoe iedereen afzonderlijk kan omgaan met de seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Filmprogramma
zaterdag 10 oktober – Rafiki (17.00 uur)
zaterdag 10 oktober – Moonlight (20.00 uur)
zondag 11 oktober– A Perfectly Normal Family incl. voorfilm (11.00 uur)
zondag 11 oktober – Maurice (14.00 uur)
zondag 11 oktober – Watamula & Marlon Brando incl.voorgesprek (17.00 uur)
zondag 11 oktober – Deux (20.00 uur)

Kijk voor meer informatie over de talkshow en de films op https://stadsschouwburgvelsen.nl/Bookmark and Share
Vorig bericht
FILMAVOND VOOR VROUWEN
Volgend bericht
Coronamaatregelen 4 november 2020