Buurtcentrum de Spil / 1 november 2019

Wethouder Marianne Steijn reikt 6 november eerste fietsdiploma’s uit

Op woensdag 6 november om 13.15 uur wordt op buurtcentrum de Spil door wethouder Marianne Steijn op feestelijke wijze het fietsdiploma uitgereikt aan een 15-tal vrouwelijke cursisten. Tegelijk wordt de officiële aftrap gegeven voor de fietsschool ´Heel Velsen fietst´. 

Deze fietsschool is een initiatief van de Buurtsportcoaches Volwassenen van Stichting Welzijn Velsen in nauwe samenwerking met een aantal vrijwilligers. Doelstelling van deze fietsschool is dat zoveel mogelijk Velsenaren, allochtoon èn van Nederlandse origine,  op een veilige manier gaan fietsen en dan het liefst gezellig met elkaar.

De fietsschool is sinds maart 2019 aan het proefdraaien geweest met fietslessen aan allochtone vrouwen. Door meidenfietsen aan te schaffen en deze om te vormen tot loopfietsen konden veel cursisten uit IJmuiden en Velsen-Noord tegelijkertijd oefenen met het vinden van hun evenwicht, alvorens een damesfiets te proberen. Deze aanpak werkte goed, met als resultaat dat op 6 november de eerste 20 vrouwen zo ver gevorderd zijn, dat zij hun fietsdiploma uitgereikt krijgen door wethouder Marianne Steijn.

Fietsen en integreren
Voor deze vrouwen is het leren fietsen een belangrijke stap in het vergroten van hun mogelijkheden en daarmee hun integratie in de Nederlandse samenleving.  Om die reden is er om 12.15 uur fietstocht georganiseerd door de Heerenduinen voor iedereen die dit een feestje waard vindt en de vrouwen een warm hart toedraagt. Deze fietstocht zal jaarlijks worden georganiseerd. Na afloop van de fietstocht vindt de diploma-uitreiking plaats. De vrouwen zelf zorgen voor eigen gebakken gerechten bij de koffie en iedereen is daarbij van harte welkom.Bookmark and Share
Vorig bericht
Filmavond voor vrouwen
Volgend bericht
IJmuiden, wat vertel je me nou?