Zomerpret Velsen vindt plaats van zondag 21 juli tot en met vrijdag 30 augustus in de gemeente Velsen. Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar meedoen aan ruim 70 gratis activiteiten op het gebied van muziek, theater, dans, cultuur en sport en spel. Vorig jaar namen ruim 2600 kinderen deel aan de activiteiten en workshops.

Dit jaar kunnen kinderen onder andere lasergamen, gratis naar het theater, ontprikkelen en tot rust komen bij de Calm Kids Club, zich opgeven voor verschillende sport- en spelactiviteiten of zich wagen aan een stormbaan met uitdagende, soms modderige hindernissen. Daarnaast staan er veel verschillende workshops op het programma, zoals een workshop middeleeuws handboogschieten, een ukelele workshop, graffiti- of dj-workshop.

Deelnemende organisaties
In samenwerking met Gemeente Velsen en twintig deelnemende organisaties is een mooi programma samengesteld.  De deelnemende organisaties zijn: ActionPlanet, Alphenaar muziekles IJmuiden en Muziek en meer in de IJmond, A-Muze zangcoaching, Boerderij Zorgvrij, Calm Kids Club, Citymarketing Velsen, CityShapers, High Tide Surf & Food, IJmuider Zee- en Havenmuseum, Jogg Velsen, Kuijpers Sports, SportSupport, Sportloket SRO Velsen, Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, Stichting de Baan, STG, Veekingkids, Velsen Vitaal, Vereniging Vrijwilligers Ruïne van Brederode en Welzijn Velsen.

Op www.welzijnvelsen.nl/zomerpret is het volledige aanbod aan activiteiten te zien. Per activiteit staat aangegeven waar en hoe kinderen zich kunnen aanmelden.