Gezondheidsbeurs Velsen groot succes

Op zondag 28 januari vond voor de derde keer de Gezondheidsbeurs Velsen plaats in Sporthal Zeewijk, IJmuiden.

“Een groot succes,”  zegt Ad Otten, buurtsportcoach bij Stichting Welzijn Velsen, die samen met zijn collega Nicole Sheridan de beurs heeft opgezet.  “Vorig jaar hadden we zo’n 250 bezoekers, dit jaar waren het er 400. Het aantal bezoekers neemt elk jaar flink toe.”

Wethouder Annette Baerveldt opende de beurs samen met Olga Commandeur en Nora Azarkan, de directeur van SWV.  Zowel Annette als Nora  gingen daarna de beurs op om ook zelf aan verschillende beweegactiviteiten deel te nemen.

De huisartsen, medisch specialisten en andere gezondheidsadviseurs hadden het druk. Er waren zeven specialsmen aanwezig op het Preventieplein. Bloeddruk opmeten, longfunctie of een bloedsuikertest, veel mensen kwamen voor een screening naar de beurs.  “Er zijn alleen al 170 screenings gegeven naar aanleiding van de voorinschrijvingen. Mensen grijpen deze kans aan om zich kosteloos te laten testen of gezondheidsadvies in te winnen.”  zegt Nicole Sheridan.

Bewegen was ook een belangrijk thema van de beurs. Olga Commandeur kreeg natuurlijk als geen ander menigeen in beweging met haar programma. Daarnaast verzorgden de docenten van de Stichting Welzijn Velsen diverse workshops zoals zumba, yoga en line dancing. “Line dancing is geweldig om te zien, je krijgt gewoon zin om mee te doen” aldus Ad. De gewone werkzaamheden zijn weer begonnen voor Nicole en Ad, maar volgend jaar staat de Gezondheidsbeurs zeker weer op de agenda. Op naar de 600 bezoekers? “Daar gaan we voor!” aldus de buurtsportcoaches.

Impressie van de Gezondheidsbeurs:

  Bookmark and Share
Vorig bericht
VROUWENDAG IN DE STEK
Volgend bericht
IJmuiden, wat vertel je me nou?