Nadat in 1979 de toenmalige Mel door brand volledig in de as werd gelegd, vond het buurtcentrum een plek in de gereformeerde kerk aan de Grote Hout of Koningsweg. Staf, bestuur, vrijwilligers en Openbare Werken van de gemeente Velsen hebben samen hard gewerkt om het gebouw geschikt te maken voor activiteiten. In 1981 werd het gebouw feestelijk geopend. Een belangrijk onderdeel van het toenmalige sociaal-cultureel werk vormden het vrouwenwerk, activiteiten voor Spaanse, Italiaanse en Turkse wijkbewoners en de Velsennoordse Aktiviteiten Kommissie (VAK). Deze laatste werd opgericht ter vervanging van de opgeheven Oranje vereniging.

Helaas moest het buurtcentrum na zo’n 14 jaar weer naar een ander onderkomen verhuizen want de klimaatbeheersing in dit kolossale pand werd een groot probleem.

Het nieuwe pand, het voormalige vormingscentrum aan de Wijkermeerweg, werd in zo’n anderhalf jaar tijd, met name door inzet van een geweldige groep vrijwilligers, omgeturnd tot buurtcentrum (hier komen de begrippen ‘oude Mel’ en ‘nieuwe Mel’ vandaan). Het buurtcentrum kreeg nog landelijke bekendheid, door de onvoorziene hoge kosten die de hele verbouwing met zich meebracht, in het programma ‘Over de balk’.

In 1998 begonnen alle activiteiten aan de Wijkermeerweg. Met veel plezier werd er gebruik gemaakt van het Wijkermeercentrum dat aan al onze wensen voldeed. In de nieuwjaarsnacht van 2012 kwam daar helaas een einde aan toen De Mel opnieuw in vlammen opging. De Mel vond onderdak bij Watervliet en deze werden samengevoegd tot De Mel-Watervliet.

Ondertussen is De Mel-Watervliet verhuist naar een gloednieuw onderkomen, namelijk: De Brede School in Velsen-Noord. Met het intrekken in een gloednieuw gebouw werd het ook wel eens tijd voor een gloednieuwe naam. Daarom heten wij u voortaan welkom in Huis van de Wijk de Stek!

Gebruik van ruimte + kosten

Onze zalen zijn verschillend van formaat voor kleine gezelschappen (4 personen) tot grote gezelschappen (150 personen). Horecavoorziening is in overleg beschikbaar. Bent u op zoek naar een ruimte voor vergaderingen van uw organisatie? Een activiteitenruimte voor uw club? Neem gerust contact met ons op en stel uw vragen via verhuur@welzijnvelsen.nl.

Welzijn Velsen verhuurt geen zalen voor bruiloften en partijen van persoonlijke aard. Bekijk de prijzen van consumpties zoals thee, koffie, limonade en andere drankjes en de prijzen voor het huren van zalen in de Horeca prijslijst via de knop onder deze tekst.