Twee ochtenden in de week werk ik als vrijwilliger bij de balie van buurthuis Wijk aan Duin. Dit doe ik inmiddels zo’n anderhalf jaar. Mijn werk bestaat uit het beantwoorden en doorverbinden van de telefoon, mensen die bij de balie komen te woord staan en ik doe wat lichte administratieve werkzaamheden. Incidenteel spring ik ook weleens bij achter de bar en voorzie ik mensen van koffie of thee.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als kapster maar ik heb ook lange tijd voor een supermarkt gewerkt waarbij ik op een gegeven moment ook de filiaalleider moest vervangen. Daarna kwam ik bij het Kadaster in Zuidoost Brabant terecht als administratief medewerkster en na verloop van tijd ging ik bij het klantcontactcentrum van het Kadaster in Amsterdam werken. Vanwege de reisafstand ben ik toen naar Velsen-Noord verhuist.

Waarom ik vrijwilligerswerk ben gaan doen? Ik had helaas de pech medische klachten te krijgen na een verkeersongeluk en ondanks dat ik het geprobeerd heb ging het werk op een gegeven moment niet meer. Inmiddels ben ik afgekeurd. Ik had geen zin had om hele dagen thuis te zitten en ik ben me toen gaan oriënteren op vrijwilligerswerk omdat ik me nuttig wilde maken en om onder de mensen te zijn. Bij buurthuis Wijk aan Duin bleek dat ze op zoek waren naar een baliemedewerkster en vanwege mijn achtergrond kon ik de werkzaamheden die daarbij horen snel oppakken. Wat ik prettig vindt is dat de werkzaamheden niet in een keurslijf zitten. In overleg kan je er flexibel mee omgaan. De twee ochtenden geven mij ook, naast sociale contacten, ritme en dat is erg prettig.