Ik kom van oorsprong uit de Achterhoek waar ik werkte in een verpleegtehuis met gehandicapte senioren en dementerenden op de afdeling bezigheidstherapie. Op een gegeven moment ben ik verhuisd naar het westen van het land en daar onder andere een aantal jaar werkzaam geweest als boekhoudkundig medewerkster in Velsen-Noord. Helaas ben ik ten gevolge van een reorganisatie ontslagen.
In 2007 startte Stichting Welzijn Beverwijk in wijkcentrum Prinsenhof een inloopochtend voor senioren die last hebben van vergeetachtigheid/geheugenproblemen en voor senioren die, door hun beperking en/of ouderdom weinig contacten meer hebben. Via een advertentie werd een oproep gedaan voor vrijwilligers ter ondersteuning van deze inloopochtend. Deze oproep kwam voor mij op het juiste moment en vooral de invulling van het creatieve gedeelte trok mijn belangstelling waardoor ik mij heb aangemeld.

De Ontmoeting bestaat uit een gezamenlijk koffie-/theeuur met daarna een ontspannen activiteit. Maandelijks komt er altijd iets op het gebied van geheugen en creativiteit voorbij, aangevuld met een ochtend zingen, spelletjes doen, soep maken, bewegen met behulp van een stoel of quizzen. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om aansluitend aan De Ontmoeting deel te nemen aan een gezamenlijke maaltijd genaamd Prins(es) aan Tafel. De Ontmoeting bestaat inmiddels al weer tien jaar en we hebben vele bezoekers mogen ontvangen. Ik kan dus gerust stellen dat de activiteit duidelijk in een behoefte voorziet, niet alleen voor lichtdementerenden maar ook voor senioren die dreigen te vereenzamen. Op dit moment komen er wekelijks gemiddeld 16 mensen naar De Ontmoeting.

Waarom ik dit doe? Ik vind het fijn om samen met mijn vier collega-vrijwilligers en onze coördinator vanuit de stichting wekelijks invulling te geven aan De Ontmoeting en iets te kunnen betekenen voor deze mensen. Het is zeer dankbaar werk en ik ga altijd met een voldaan gevoel naar huis.