We lopen dan 1,5 tot 2 uur in een langzaam tempo. Dit kan het strand zijn, bos of duin. Voor mindervaliden is het niet mogelijk om mee te lopen. Voor de wandeling vragen wij een vrijwillige bijdrage. Na de wandeling is er mogelijkheid voor een kop koffie of thee inclusief een scheutje ZEN (en een koekje) voor eigen rekening.

De behoefte om bewust buiten in de natuur te lopen is gestegen tijdens de corona tijd. De Wandelmeid neem je mee op pad, zodat je niet verdwaalt of zelf hoeft uit te vinden waar je kan lopen. In ongeveer 2 uur tijd neemt zij jou mee in de natuur.

Maar wat is een wandeling met een scheutje zen? Tijdens de wandeling beleef je de natuur en stel je vragen. Hoe vind jij rust als je wandelt? Sta je wel eens stil om te ontdekken hoe ver je kan kijken? Voel je wel eens de grond onder je veranderen, merk je dan op wat het met je doet? Wat je ruikt als je loopt in het bos, duin of in de stad? Als je samen met iemand loopt, ben je dan wel eens stil om even bewust te worden van je omgeving? Vraag jij jezelf wel eens af wat de omgeving met je doet als je buiten loopt? Dat soort vragen gaan we voor onszelf beantwoorden tijdens deze wandelingen.

Door middel van korte mindful vraagkaartjes, doe- en schrijfopdrachten wordt je meer bewust van het ‘nu’ moment. De wandelingen doen we bijna altijd in stilte. Soms delen we momenten. We staan ook stil om te ontdekken, te schrijven en voelen. Loop je ook mee? Je kunt je direct inschrijven via besseling@welzijnvelsen.nl of via 06-59960170

Check voor meer informatie en data de Facebookgroep van Velsen Actief en Gezellig.