In De Dwarsligger zijn ook tiener- en jongerencentrum ‘De Branding’ en peuterspeelzaal ‘De Drie Turven’ gevestigd. Ook hebben enkele verenigingen er hun activiteiten ondergebracht.

De Dwarsligger heeft een gevarieerd aanbod dat aansluit op de behoeften van een wijk met een diverse samenstelling van bewoners. In het aanbod zitten cursussen en activiteiten waar soms een financiële bijdrage van deelnemers voor wordt gevraagd. Er is aanbod op het gebied van ontmoeting en recreatie, creativiteit, taal en integratie, opvoeding, sport en bewegen. Daarnaast staan wij voor u klaar met informatie en advies.

Voor vrijwilligerswerk kunt u terecht bij Vrijwillig Velsen maar ook in ons Huis van de Wijk. Daarbij kunt u denken aan koffie en thee schenken, activiteitenbegeleiding, ondersteuning bij bewonersinitiatieven. Wij denken graag met u mee, als u nog niet weet wat u wilt en kunt doen.

U ben altijd welkom voor een kopje thee of koffie. Wijkbewoners kunnen in overleg ruimte gebruiken voor zaken die de wijk betreffen. Voor het huren van ruimte kunt u contact met ons opnemen.