Vrijwilligers gezocht als schoolmaatje van nieuwkomers

Wil jij een gezin uit een ander land wegwijs maken op de school van hun kinderen?

In Velsen helpen schoolmaatjes nieuwkomersouders in het contact en de samenwerking met school. We richten ons op gezinnen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond. Goed contact tussen school en ouders is heel belangrijk voor deze kinderen, die vaak veel hebben meegemaakt en hier met een achterstand beginnen.

Wat ga je doen?
Je gaat dan een jaar lang wekelijks bij een gezin op bezoek, ongeveer 2 uur per week na schooltijd. Je bouwt een vertrouwensband op met het gezin en gaat mee naar de oudergesprekken op school. Je helpt de ouders bij het begrijpen van de digitale berichten van school. Je bekijkt samen met hen wat hun kind nodig heeft en helpt het kind met huiswerk, als dat gewenst is (of je laat de ouders zien hoe zij het kind zelf kunnen helpen). Interesse in deze dankbare vrijwilligerstaak? Meldt je dan aan bij de coördinator van dit project, Marjolein Karel van Schoolmaatjes ONS (karel@welzijnvelsen.nl) of kijk voor meer informatie op www.schoolmaatjesONS.nl.

De trainingen vinden plaats op 7 & 21 september van 19:30 tot 22:00 uur in buurtcentrum de Dwarsligger, IJmuiden.Bookmark and Share
Vorig bericht
Huttenbouw Velserbroek is terug
Volgend bericht
Vacature Controller