Home / Buurtcentrum de Dwarsligger

Buurtcentrum de Dwarsligger

Buurtcentrum de Dwarsligger is midden in de wijken Zeewijk en Duinwijk gebouwd, mede door inzet van de wijkbewoners. Het buurtcentrum ligt precies op de scheidslijn van deze twee wijken en is in 1985 gebouwd in opdracht van Gemeente Velsen: de verantwoordelijke wethouder, C. Kleywegt. Vandaar de toepasselijke naam: de Dwarsligger.

In het buurtcentrum zijn ook tiener- en jongerencentrum De Branding,  naschoolse opvang de Blauwe Zeester (Partou) en peuterspeelzaal De Drie Turven gevestigd. Ook hebben enkele  verenigingen hun activiteiten ondergebracht in het buurtcentrum.

Buurtcentrum de Dwarsligger heeft een gevarieerd aanbod dat aansluit op de behoeften van een wijk met een diverse samenstelling van bewoners. In het aanbod zitten cursussen en activiteiten waar soms een financiële bijdrage van deelnemers voor wordt gevraagd. Er is aanbod op het gebied van ontmoeting en recreatie, creativiteit, taal en integratie, opvoeding, sport en bewegen. Daarnaast staan wij voor u klaar met informatie en advies.

Voor vrijwilligerswerk kunt u terecht bij het Servicecentrum vrijwilligerswerk maar ook in ons buurtcentrum. Daarbij kunt u denken aan koffie en thee schenken, activiteitenbegeleiding, ondersteuning bij bewonersinitiatieven. Wij denken graag met u mee, als u nog niet weet wat u wilt en kunt doen.

U ben altijd welkom voor een kopje thee of koffie. In de ontmoetingsruimte is een computer beschikbaar met Internetverbinding. Wijkbewoners kunnen in overleg ruimte gebruiken voor zaken die de wijk betreffen. Voor het huren van ruimte kunt u contact zoeken met de beheerder.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur en van 19.00 uur tot 23.00 uur.
Beheer: Marcel Borst                        borst@welzijnvelsen.nl
Sociaal werk: Jos Bisschop                  josbisschop@welzijnvelsen.nl

Nieuws

Noodopvang voor kinderen bij Stichting Welzijn Velsen

De scholen zijn dicht, maar veel werkende ouders hebben daardoor een probleem gekregen. Ze moeten opeens...

Apr 01, 2020

Fitness voor alle vrouwen

Alle vrouwen die iets aan hun conditie willen doen kunnen wekelijks naar een gezellig en betaalbaar...

Feb 11, 2020

Wethouder Marianne Steijn krijgt wandkleed van Vrouwen van Velsen

De deelnemers van Vrouwen van Velsen hebben een wandkleed met bekende gebouwen van Velsen geschonken...

Jan 29, 2020


Activiteiten