Home / Buurtcentrum de Dwarsligger

Buurtcentrum de Dwarsligger

Buurtcentrum de Dwarsligger is midden in de wijken Zeewijk en Duinwijk gebouwd, mede door inzet van de wijkbewoners. Het buurtcentrum ligt precies op de scheidslijn van deze twee wijken en is in 1985 gebouwd in opdracht van Gemeente Velsen. Vandaar de toepasselijke naam: de Dwarsligger.

In het buurtcentrum zijn ook tiener- en jongerencentrum De Branding,  naschoolse opvang de Blauwe Zeester (Partou) en peuterspeelzaal De Drie Turven gevestigd. Ook hebben enkele  verenigingen hun activiteiten ondergebracht in het buurtcentrum.

Buurtcentrum de Dwarsligger heeft een gevarieerd aanbod dat aansluit op de behoeften van een wijk met een diverse samenstelling van bewoners. In het aanbod zitten cursussen en activiteiten waar soms een financiële bijdrage van deelnemers voor wordt gevraagd. Er is aanbod op het gebied van ontmoeting en recreatie, creativiteit, taal en integratie, opvoeding, sport en bewegen. Daarnaast staan wij voor u klaar met informatie en advies.

Voor vrijwilligerswerk kunt u terecht bij het Servicecentrum vrijwilligerswerk maar ook in ons buurtcentrum. Daarbij kunt u denken aan koffie en thee schenken, activiteitenbegeleiding, ondersteuning bij bewonersinitiatieven. Wij denken graag met u mee, als u nog niet weet wat u wilt en kunt doen.

U ben altijd welkom voor een kopje thee of koffie. Wijkbewoners kunnen in overleg ruimte gebruiken voor zaken die de wijk betreffen. Voor het huren van ruimte kunt u contact met ons opnemen.

Buurtcentrum de Dwarsligger Planetenweg 338, 1974 BP IJmuiden T. 0255-512 725