Gezondheidsbeurs Velsen

GEZONDHEIDSBEURS VELSEN

Op zondag 28 januari, van 10.00 tot 16.00 uur, wordt in de Zeewijkhal van IJmuiden voor de derde achtereenvolgende keer de succesvolle Gezondheidsbeurs Velsen gehouden.  De organisatie is in handen van een samenwerkingsverband van Stichting Welzijn Velsen, CareworX, huisartsenpraktijk Het Baken, Fysiotherapiepraktijk  Smit, Health Care Connect en Press4Life.  Ook de Gemeente Velsen is hier nauw bij betrokken.

Doel van de Gezondheidsbeurs is het promoten van de preventieve gezondheidszorg en  het belang van een gezonde leefstijl, onder andere door genoeg te sporten en te bewegen en een gezonde voeding. Uit onderzoek blijkt dat veel chronische ziekten hierdoor voorkomen of teruggedrongen kunnen worden. Ook blijkt, dat gelukkig  steeds meer 40+ers het belang hier van inzien.

Op deze beurs kunnen bezoekers van 40 jaar en ouder een kijkje nemen bij een 40-tal organisaties op het gebied van de gezondheidszorg, sport, fitness, lifestyle, voeding en welzijn. Er zijn artsen en fysiotherapeuten aanwezig die gratis (para-)medisch onderzoek verrichten en advies geven. Daarnaast kunnen mensen kennis maken met allerlei sport- en beweegvormen (yoga, jeu des boules, walking football en nog veel meer). Ook kan men zich laten voorlichten door tal van organisaties die zich direct of indirect met gezondheid en bewegen bezig houden.

Olga Commandeur zal – net als vorig jaar – aanwezig zijn en op vertrouwde wijze het publiek uitnodigen om met haar in beweging te komen op muziek.

De toegang is gratis. Ook meedoen met beweegactiviteiten en een consult van een (para)medisch specialist zijn kosteloos. Voor een gratis screening door een medisch specialist, graag vooraf aanmelden viawww.hoegezondbenik.nu.

Meer informatie kan ingewonnen worden bij de Buurtsportcoaches Nicole Sheridan (0255-510186) en Ad Otten (06-11883720) per mail buurtsport@welzijnvelsen.nlBookmark and Share
Vorig bericht
25 januari 2018 - IJmuiden, wat vertel je me nou?
Volgend bericht
Boeken- en platenmarkt in de Brulboei